Όταν θέλετε να φτιάξετε σαντιγί, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια παχύρρευστη κρέμα. Αυτή η κρέμα μπορεί να έχει περιεκτικότητα σε λιπαρά 27-36%. Όταν χρησιμοποιείτε τον σιφώνα σαντιγί, απελευθερώνεται πίεση, γεγονός που προκαλεί την επέκταση του οξειδίου του νιτρώδους στο μόριο του λίπους και δημιουργείται η σαντιγί. Ο σιφώνας σαντιγί παρέχει 4 φορές περισσότερη ποσότητα σε σύγκριση με το να χτυπήσετε τη σαντιγί μόνοι σας με το χέρι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος αερίου στον σιφώνα σαντιγί;
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο αέριο N2O. Ο λόγος που χρησιμοποιείται το οξείδιο του νιτρώδους σε έναν σιφώνα σαντιγί είναι ότι το αέριο διαλύεται εύκολα με τα υγρά και δεν χάνεται τη στιγμή που βρίσκεται στον σιφώνα. Ένα ακόμη πλεονέκτημα της χρήσης οξειδίου του νιτρώδους στους σιφώνες σαντιγί είναι ότι αναστέλλει επίσης την ανάπτυξη βακτηρίων και δεν έχει μυρωδιά ή γεύση.
Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τη συνταγή για τον τύπο κρέμας ή αφρού που θέλετε να φτιάξετε και να τοποθετείτε τον σιφώνα σε επίπεδη επιφάνεια.
Ο διανομέας κρέμας σε κάψουλες γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Το χτύπημα της κρέμας γίνεται χάρη στο αέριο κρέμας στον διανομέα κρέμας μια απόλυτη απόλαυση. Η κρέμα έχει ακαταμάχητη γεύση και πετυχαίνει πάντα με τη βοήθεια των κάψουλων κρέμας. Οι κασέτες κρέμας είναι εύκολες στην αντικατάσταση. Οι διαφορετικές κάψουλες κρέμας μετατρέπουν κάθε κοκτέιλ και το πιο απλό επιδόρπιο σε μια απερίγραπτη εμπειρία. Μια ακαταμάχητη κορυφή που δεν αφήνει επιθυμίες ανεκπλήρωτες. Οι κάψουλες αερίου κρέμας μπορούν να παραγγελθούν εύκολα στο διαδίκτυο ή από το Rossmann για κάψουλες κρέμας είτε τοπικά είτε online. Οι κασέτες κρέμας έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
Κάψουλες N2O
Οι κάψουλες n2o υπόσχονται μια ιδιαίτερα κρεμώδη και έντονη φυσική γεύση. Οι κάψουλες n2o είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και υπόσχονται μια ιδιαίτερη αφράτη και γευστική εμπειρία. Από εδώ και στο εξής θα θέλεις να απολαμβάνεις το κοκτέιλ και άλλες λιχουδιές μόνο με τις κάψουλες αερίου κρέμας.
Αν χρησιμοποιείς έναν σιφόν κουζίνας για να φτιάξεις σαντιγί, σίγουρα κάθε λίγο και λιγάκι ψάχνεις νέες συνταγές για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητές του και να φτιάξεις νόστιμα πιάτα. Σε προσκαλούμε να γνωρίσεις τις προτάσεις μας.
Όταν χρησιμοποιείς τον σιφόν κουζίνας μαζί με τις κάψουλες N2O για να πετύχεις τη σαντιγί, σίγουρα σε ενδιαφέρει όχι μόνο να δοκιμάσεις νέες συνταγές, αλλά και να πειραματιστείς με την περίσσεια σαντιγί.
Αν έχεις ήδη έτοιμο τον διανομέα σαντιγί, παρακάτω σου δίνουμε 7 συνταγές για να γλείφεις τα δάχτυλά σου (και που μπορείς επίσης να κάνεις με χτυπημένη κρέμα).
Γέμιση τούρτας
Μία από τις συνταγές που είναι πάντα επιτυχία είναι να γεμίζεις τις τούρτες με σαντιγί. Απλά χρειάζεται να έχεις στη διάθεσή σου τους σιφόνες σαντιγί και η υφή και η συνέπεια είναι ιδανικές. Επιπλέον, αν σου βγει νόστιμη, σίγουρα θα λατρέψεις το αποτέλεσμα.
Frosting για cupcake
Οι μαφίνες τύπου cupcake είναι σε άνοδο και αρέσουν πολύ.
Η σαντιγί μπορεί να διατηρηθεί στον σωλήνα κρέμας για έως και 10 ημέρες στο ψυγείο. Για να την ξαναχρησιμοποιήσετε, απλώς ανακινήστε τον σωλήνα έντονα μερικές φορές. Αν θέλουμε η υφή να είναι πιο παχιά, λειτουργεί καλά να προσθέσουμε μια δεύτερη φόρτιση, αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο.
Η πραγματικότητα είναι ότι το χτύπημα της κρέμας για επιδόρπια μπορεί να φαίνεται απλό, και στην πραγματικότητα είναι. Φυσικά, είναι πιο εύκολο για εκείνους που είναι συνηθισμένοι να χειρίζονται αυτόν τον τύπο συσκευής. Η πρώτη φορά μπορεί να είναι περίπλοκη και είναι σημαντικό να έχετε κάποιες βασικές γνώσεις πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το μαγειρικό εργαλείο.
Στον τομέα της εστίασης, είναι ένα βασικό εργαλείο γιατί προσφέρει πολλές δυνατότητες και έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένου
Ένας αυθεντικός γευστικός χαρακτήρας είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές όταν πουλάτε προϊόντα. Αν αυτό που θέλετε είναι να αποκτήσετε μια φρέσκια και καθαρή γεύση κρέμας, μπορείτε να το πετύχετε με έναν σωλήνα κουζίνας για επιδόρπια.
Στον τομέα των τροφίμων, συναντάμε τη χρήση εργαλείων, προϊόντων ή μικρών συσκευών που πριν από λίγα χρόνια μπορεί να φαίνονταν αδιανόητα. Ωστόσο, οι τάσεις συχνά αναδύονται και είναι σημαντικό να εξελισσόμαστε, να είμαστε ενημερωμένοι και να προσφέρουμε στους πελάτες καινοτομίες.
Ένα από αυτά τα βασικά εργαλεία στην κουζίνα σήμερα είναι ο σιφώνας κρέμας. Αυτό είναι ένα προϊόν με πολλές δυνατότητες, καθώς ο σιφώνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία κρεμών και αφρών, τόσο για κυρίως πιάτα όσο και για επιδόρπια, γι' αυτό και είναι τόσο δημοφιλής.
Ο σιφώνας κρέμας είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι μας επιτρέπει να πετύχουμε 'κάτι' που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά.
Για παράδειγμα, μας επιτρέπει να μετατρέψουμε το υγρό σε υφή μους, έτσι ώστε αν εισάγουμε υγρή κρέμα σε έναν σιφώνα με φορτιστή κρέμας N2O, θα έχουμε χτυπημένη κρέμα. Αυτό είναι ιδανικό για να δημιουργούμε εκπληκτικές παρασκευές, τόσο στο σπίτι όσο και επαγγελματικά.
Με έναν διανομέα κρέμας, το οξείδιο του αζώτου μπορεί να επεκτείνει το καλοκαίρι. Τι είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ένα ωραίο κοκτέιλ; Μια γιορτή στο σπίτι χωρίς την κρεμώδη επικάλυψη για να την ολοκληρώσει. Αλλά τώρα υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Οι κάψουλες με γεύση και με μια εξωτική πινελιά. Ο διανομέας κρέμας Exotic Whip N2O είναι φτιαγμένος από επιλεγμένα και σταθερά υλικά. Τα επιμέρους μέρη είναι εύκολα στον καθαρισμό. Σε μια στιγμή, μια εξωτική κρεμώδης επικάλυψη δημιουργείται για το κοκτέιλ και τα επιδόρπια. Με τις οδηγίες του διανομέα κρέμας, κάθε κρέμα επιτυχώς επιτυγχάνεται. Δεν χρειάζεται κουραστικό χτύπημα της κρέμας. Με τις οδηγίες και με μερικά απλά βήματα, η κρέμα αφρού εγγυάται ότι θα επιτύχει πάντα! Η λειτουργία του διανομέα κρέμας είναι τόσο απλή που δεν μπορεί να πάει στραβά. Δεν απαιτεί μεγάλη τεχνική κατανόηση. Ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες και με μερικά απλά βήματα, δημιουργείται μια σταθερή κρέμα.
Ας ξεκινήσουμε με το πιο εντυπωσιακό, την αγαπημένη μας γλυκιά λευκή κρέμα: την σαντιγί. Λογικά, η πιο νόστιμη σαντιγί παρασκευάζεται με καψούλες σαντιγί και μια σύριγγα σαντιγί. Επειδή το αέριο στις καψούλες σαντιγί εκτοξεύεται στη σύριγγα σαντιγί υπό υψηλή πίεση, όπου αναμειγνύεται με την κρέμα, αυτό δημιουργεί μια νόστιμα αέρινη σαντιγί.
500 ml κρέμα
125 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Καψούλα κρέμας
–Σύριγγα σαντιγί
Ανακατέψτε την κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας στη σύριγγα σαντιγί. Ανακινήστε το όλο πράγμα έντονα ώστε να αναμειχθούν καλά όλα. Όταν αποκτήσει μια ωραία, ομοιόμορφη υφή, είναι ώρα να προσθέσετε την καψούλα σαντιγί, μέσω της κατάλληλης οπής στη σύριγγα σαντιγί.
Και μετά; Ήρθε η ώρα να βγάλετε το αγαπημένο σας κομμάτι κέικ και να προσθέσετε μια νόστιμη κουταλιά φρέσκιας, σπιτικής σαντιγί.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση των σιφονιών κρέμας στη βιομηχανία τροφίμων.
Στη βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιούνται εργαλεία, προϊόντα ή μικρές συσκευές που πριν από μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητα. Παρ' όλα αυτά, συχνά αναδύονται τάσεις και είναι σημαντικό να εξελισσόμαστε, να είμαστε ενημερωμένοι και να προσφέρουμε νέα πράγματα στους πελάτες.
Ένα από αυτά τα σημαντικά εργαλεία στην κουζίνα του σήμερα είναι το σιφόνι κρέμας. Πρόκειται για ένα προϊόν με πολλές δυνατότητες, καθώς το σιφόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κρεμών και αφρών, τόσο για κυρίως πιάτα όσο και για επιδόρπια, γι' αυτό και είναι τόσο δημοφιλές.
Γιατί το σιφόνι κρέμας χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά
Το σιφόνι κρέμας είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι μας επιτρέπει να κάνουμε κάτι που διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε.
Έτσι, όταν βάζουμε υγρή κρέμα σε ένα σιφόνι με κάψουλες N2O, παίρνουμε χτυπημένη κρέμα.
Ας ξεκινήσουμε με την πιο εντυπωσιακή, την αγαπημένη μας γλυκιά λευκή κρέμα: την σαντιγί. Λογικά, η πιο νόστιμη σαντιγί φτιάχνεται με καψούλες σαντιγί και μια σύριγγα σαντιγί. Καθώς το αέριο από τις καψούλες σαντιγί εισάγεται στη σύριγγα σαντιγί υπό υψηλή πίεση, όπου αναμειγνύεται με την κρέμα, δημιουργείται μια νόστιμα αεριωμένη σαντιγί.
500 ml κρέμας
– 125 γρ ζάχαρη
– 2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
– Καψούλα σαντιγί
– Σιφόν σαντιγί
Ανακατέψτε την κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας στο σιφόν σαντιγί. Ανακινήστε το σύνολο έντονα ώστε να αναμειχθεί καλά. Όταν αποκτήσει μια ευχάριστη και ομοιόμορφη υφή, είναι η στιγμή να προσθέσετε την καψούλα σαντιγί, μέσω της αντίστοιχης οπής της σύριγγας για σαντιγί. Και τότε; Είναι η στιγμή να βγάλετε το αγαπημένο σας κομμάτι κέικ και να προσθέσετε μια νόστιμη μερίδα φρέσκιας και σπιτικής σαντιγί.
Η κρέμα σαντιγί μπορεί να διατηρηθεί στον σιφόν μέχρι 10 ημέρες στο ψυγείο. Για να την ξαναχρησιμοποιήσετε, αρκεί να κουνήσετε δυνατά τον σιφόν μερικές φορές. Αν θέλετε η υφή να είναι πιο παχιά, μπορείτε να προσθέσετε μια δεύτερη κασέτα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο.
Είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε έναν σιφόν σαντιγί;
Η πραγματικότητα είναι ότι η κρέμα σαντιγί για τα επιδόρπια μπορεί να φαίνεται απλή, και στην πραγματικότητα, είναι. Φυσικά, είναι πιο εύκολο για εκείνους που έχουν συνηθίσει να χειρίζονται αυτόν τον τύπο συσκευής. Η πρώτη φορά μπορεί να είναι περίπλοκη και είναι σημαντικό να έχετε κάποιες βασικές γνώσεις πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο κουζίνας.
Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός σιφόν σαντιγί στη εστίαση.
Στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων, ο σιφώνας για κρέμα είναι ένα από τα προϊόντα που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία με την πάροδο των χρόνων, καθώς μας επιτρέπει να κάνουμε διάφορους τύπους μαγειρικών παρασκευών. Αν δεν τον χρησιμοποιείτε ακόμα στην επιχείρησή σας, σας προσκαλούμε να τον γνωρίσετε.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση του σιφώνα για κρέμα στη βιομηχανία τροφίμων.
Στον τομέα των τροφίμων, συναντάμε τη χρήση εργαλείων, προϊόντων ή μικρών ηλεκτρικών συσκευών που πριν από μερικά χρόνια μπορεί να φαίνονταν αδιανόητα. Ωστόσο, οι τάσεις εμφανίζονται συχνά και είναι σημαντικό να εξελισσόμαστε, να είμαστε ενημερωμένοι και να προσφέρουμε καινοτομίες στους πελάτες.
Ένα από αυτά τα βασικά εργαλεία στην κουζίνα σήμερα είναι ο σιφώνας για κρέμα. Πρόκειται για ένα προϊόν με πολλές δυνατότητες, καθώς ο σιφώνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κρεμών και αφρών, τόσο για τα κυρίως πιάτα όσο και για τα επιδόρπια, και γι' αυτό είναι τόσο δημοφιλής.
Στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων, ο σιφών για κρέμα είναι ένα από τα προϊόντα που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία με την πάροδο των χρόνων, καθώς μας επιτρέπει να κάνουμε διάφορους τύπους μαγειρικών παρασκευών. Αν δεν τον χρησιμοποιείτε ακόμα στην επιχείρησή σας, σας προσκαλούμε να τον γνωρίσετε.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση του σιφώνα για κρέμα στη βιομηχανία τροφίμων.
Στον τομέα των τροφίμων, συναντάμε τη χρήση εργαλείων, προϊόντων ή μικρών ηλεκτρικών συσκευών που πριν από μερικά χρόνια μπορεί να φαίνονταν αδιανόητα. Ωστόσο, οι τάσεις αναδύονται συχνά και είναι σημαντικό να εξελισσόμαστε, να είμαστε ενημερωμένοι και να προσφέρουμε καινοτομίες στους πελάτες.
Ένα από αυτά τα βασικά εργαλεία στην κουζίνα σήμερα είναι ο σιφών για κρέμα. Πρόκειται για ένα προϊόν με πολλές δυνατότητες, καθώς ο σιφών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κρεμών και αφρών, τόσο για τα κυρίως πιάτα όσο και για τα επιδόρπια, και γι' αυτό είναι τόσο δημοφιλής.
Ας ξεκινήσουμε με την πιο εντυπωσιακή, την αγαπημένη μας γλυκιά λευκή κρέμα, την κρέμα σαντιγί. Λογικά, η πιο νόστιμη κρέμα σαντιγί παρασκευάζεται με καψούλες για σαντιγί και μια σύριγγα για σαντιγί. Το αέριο που περιέχεται στις καψούλες για σαντιγί εισάγεται υπό υψηλή πίεση στη σύριγγα για σαντιγί, όπου αναμειγνύεται με την χτυπημένη κρέμα, και έτσι αποκτούμε μια νόστιμα αεράτη κρέμα.
500 ml κρέμας
125 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Φορτιστής κρέμας
Σίφων για κρέμα σαντιγί
Ανακατέψτε την κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας στη σύριγγα για σαντιγί. Ανακινήστε έντονα το σύνολο ώστε να αναμειχθεί καλά.
Όταν η κρέμα έχει αποκτήσει ομοιόμορφη υφή, είναι καιρός να προσθέσετε την καψούλα κρέμας σαντιγί, από την ειδική θύρα που υπάρχει στη σύριγγα για κρέμα σαντιγί.
Γιατί ο διανομέας κρέμας μου δεν απελευθερώνει τίποτα;
Σε περίπτωση που δεν βγαίνει τίποτα από τον διανομέα κρέμας όταν πατήσετε το διακόπτη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι η βαλβίδα κεφαλής έχει σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Αντικαταστήστε τη βαλβίδα του κεφαλιού του διανομέα κρέμας και ελέγξτε αν το πρόβλημα επιλύεται.
Η σαντιγί εκτοξεύεται από την άκρη όταν φορτώνετε τον διανομέα;
Αυτό υποδηλώνει κυρίως ότι η βαλβίδα στην κορυφή του διανομέα είναι σπασμένη ή έτοιμη να σπάσει, το καλύτερο είναι να αντικαταστήσετε τη βαλβίδα.
Η σαντιγί απελευθερώνεται σε υγρή μορφή και όχι ως σφιχτή κρέμα.
Ελέγξτε ότι η κρέμα που χρησιμοποιείτε έχει επαρκές ποσοστό λιπαρών, γενικά, η κρέμα για χτύπημα και πάχυνση πρέπει να έχει ποσοστό λιπαρών 32%.
Ένας σιφόνι για σαντιγί είναι μια συσκευή από αλουμίνιο ή ατσάλι που μπορεί να περιέχει περίπου 8 γραμμάρια οξειδίου του νιτρώδους (N2O) για να πιέσει την κανάτα και να απελευθερώσει το οξείδιο του νιτρώδους, επιτρέποντάς του να διαλυθεί στα προστιθέμενα υγρά. Όταν το αέριο οξείδιο του νιτρώδους απελευθερώνεται ανοίγοντας τη βαλβίδα του σιφονιού της σαντιγί και πιέζοντας τη λεβιέ, το υγρό αναγκάζεται να βγει από το ακροφύσιο υπό υψηλή πίεση. Δημιουργούνται φυσαλίδες για να μετατρέψουν το υγρό (ανάλογα με τον τύπο του υγρού) σε μους ή αφρό.
Πώς λειτουργεί το σιφόνι για να φτιάξει σαντιγί;
Όταν θέλουμε να φτιάξουμε σαντιγί, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε παχύρρευστη κρέμα. Αυτή η κρέμα μπορεί να έχει περιεκτικότητα σε λιπαρά 27-36%. Όταν χρησιμοποιούμε το σιφόνι για σαντιγί, η πίεση απελευθερώνεται, γεγονός που προκαλεί την επέκταση του οξειδίου του νιτρώδους στο μόριο του λίπους και δημιουργείται η σαντιγί.
Ας ξεκινήσουμε με την πιο εντυπωσιακή, την αγαπημένη μας γλυκιά λευκή κρέμα, την σαντιγί. Λογικά, η πιο νόστιμη σαντιγί φτιάχνεται με καψούλες σαντιγί και μια σύριγγα σαντιγί. Καθώς το αέριο στις καψούλες σαντιγί ψεκάζεται υπό υψηλή πίεση στη σύριγγα της σαντιγί, όπου αναμειγνύεται με την κρέμα, αυτό δημιουργεί μια νόστιμα αέρινη σαντιγί.
500 ml κρέμας
– 125 γρ ζάχαρη
– 2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
– Φορτιστής κρέμας
– Σιφόνι κρέμας
Ανακατέψτε την κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας στη σύριγγα της σαντιγί. Ανακινήστε έντονα τα πάντα ώστε να αναμειχθούν καλά. Όταν αποκτήσει μια ωραία ομοιόμορφη υφή, είναι η στιγμή να προσθέσετε την καψούλα σαντιγί, μέσω της κατάλληλης οπής στη σύριγγα της σαντιγί.
Ένας σιφόνι για σαντιγί είναι μια συσκευή από αλουμίνιο ή ατσάλι που μπορεί να περιέχει περίπου 8 γραμμάρια πρωτοξειδίου του αζώτου (N2O) για να πιέσει το δοχείο και να απελευθερώσει το πρωτοξείδιο του αζώτου, επιτρέποντάς του να διαλυθεί στα προστιθέμενα υγρά. Όταν το αέριο νιτροξυγόνου απελευθερώνεται ανοίγοντας τη βαλβίδα του σιφόνι και πιέζοντας το μοχλό, το υγρό εκτοξεύεται από το ακροφύσιο υπό υψηλή πίεση. Δημιουργούνται φυσαλίδες για να μετατρέψουν το υγρό (ανάλογα με τον τύπο του υγρού) σε αφρό ή κρέμα.
Πώς φτιάχνει ο σιφόνι για σαντιγί κρέμα σαντιγί;
Όταν θέλετε να φτιάξετε κρέμα σαντιγί, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια παχύρρευστη κρέμα. Αυτή η κρέμα μπορεί να έχει περιεκτικότητα σε λιπαρά από 27 έως 36%. Όταν χρησιμοποιείτε το σιφόνι για σαντιγί, η πίεση απελευθερώνεται, προκαλώντας την επέκταση του νιτρικού οξειδίου στη μοριακή δομή του λιπαρού και δημιουργείται η κρέμα σαντιγί.
Γιατί ο διανομέας κρέμας μου δεν απελευθερώνει τίποτα;
Σε περίπτωση που δεν βγαίνει τίποτα από τον διανομέα κρέμας όταν πατάς τον διακόπτη, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι η βαλβίδα κεφαλής σου έχει σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Αντικατέστησε τη βαλβίδα κεφαλής του διανομέα κρέμας και δες αν αυτό λύνει το πρόβλημα.
Η σαντιγί βγαίνει από την άκρη όταν φορτώνεις τον διανομέα;
Αυτό υποδηλώνει κυρίως ότι η βαλβίδα στην κορυφή του διανομέα είναι σπασμένη ή κοντά στο να σπάσει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλά να αντικαταστήσεις τη βαλβίδα.
Σαντιγί που απελευθερώνεται σε υγρή μορφή, και όχι ως σταθερή κρέμα
Έλεγξε ότι η κρέμα που χρησιμοποιείς έχει αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γενικά, η κρέμα για χτύπημα και πήξιμο πρέπει να έχει ποσοστό λιπαρών 32%.
Ένα αληθινό κλασικό, αυτή η τούρτα αντιπροσωπεύει καλύτερα την κουλτούρα της βρετανικής κουζίνας. Η συνταγή της είναι αρκετά απλή και κατακτά τις καρδιές όπου και αν σερβίρεται, είτε πρόκειται για οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια ή υπαίθριες εκδηλώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η σαντιγί είναι κυριολεκτικά η κερασάκι στην τούρτα. Για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας κασέτες σαντιγί N20 από μια αξιόπιστη μάρκα.
3 ραβδιά 1 1/2 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
3 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για γλυκά
1 φλιτζάνι βαριά κρέμα για χτύπημα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Ας ξεκινήσουμε με την πιο εντυπωσιακή, την αγαπημένη μας γλυκιά λευκή κρέμα σαντιγί. Λογικά, η πιο νόστιμη σαντιγί παρασκευάζεται με καψούλες σαντιγί και μια συσκευή για σαντιγί. Καθώς το αέριο στις καψούλες σαντιγί εκτοξεύεται με υψηλή πίεση στη συσκευή για σαντιγί, όπου αναμειγνύεται με την κρέμα, δημιουργείται μια υπέροχα αφράτη σαντιγί.
500 ml κρέμα
– 125 γρ. ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
– καψούλα κρέμας
– συσκευή για σαντιγί
Αναμείξτε την κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας στη συσκευή για σαντιγί. Ανακινήστε καλά ώστε να αναμειχθούν όλα καλά. Όταν το μείγμα έχει αποκτήσει μια ωραία, ομοιόμορφη υφή, είναι καιρός να προσθέσετε την καψούλα σαντιγί από την αντίστοιχη οπή στη συσκευή για σαντιγί. Και μετά; Είναι ώρα να βγάλετε το αγαπημένο σας κομμάτι κέικ και να προσθέσετε μια νόστιμη δόση φρέσκιας, σπιτικής σαντιγί πάνω του.
Η κρέμα σαντιγί είναι ένας τύπος κρέμας που προκύπτει από το χτύπημα της κρέμας με τη βοήθεια ενός μίξερ ή ενός σύρματος. Η κρέμα χτυπιέται μέχρι να γίνει αφράτη και αφρώδης. Αυτό μπορεί επίσης να επιτευχθεί μέσω της επέκτασης ενός διαλυμένου αερίου, το οποίο σχηματίζει ένα κολλοειδές.
Η έτοιμη κρέμα σαντιγί παρασκευάζεται σε έναν σιφόν, χρησιμοποιώντας φιάλες N2O. Ένα αέριο, συνήθως το υποξείδιο του αζώτου (N2O), διαλύεται στο λιπαρό υλικό υπό πίεση. Όταν απελευθερωθεί η πίεση, το αέριο φεύγει από το διάλυμα σχηματίζοντας φυσαλίδες.
Η κρέμα σαντιγί αρωματίζεται συνήθως με σοκολάτα, βανίλια, ζάχαρη, καφέ, πορτοκάλι κ.λπ. Είναι μια εξαιρετική γαρνιτούρα για φρούτα και φρέσκα γλυκά, παγωτά, κέικ, cupcakes, βάφλες, milkshakes, ζεστή σοκολάτα, κρέπες και πουτίγκες. Σερβίρεται επίσης στον καφέ και χρησιμοποιείται ως γαρνιτούρα σε κέικ πολλών επιπέδων.
Ένας σιφόν από σαντιγί είναι μια συσκευή από αλουμίνιο ή χάλυβα που μπορεί να περιέχει περίπου 8 γραμμάρια οξειδίου του αζώτου (N2O) για να πιέσει το δοχείο και να απελευθερώσει το οξείδιο του αζώτου, επιτρέποντας να διαλυθεί στα προστιθέμενα υγρά. Όταν απελευθερώνεται το αέριο οξειδίου του αζώτου ανοίγοντας τη βαλβίδα του σιφόν και πιέζοντας τη λαβή, το υγρό βγαίνει από το στόμιο υπό υψηλή πίεση. Δημιουργούνται φυσαλίδες για να μετατρέψουν το υγρό (ανάλογα με τον τύπο του υγρού) σε μους ή αφρό.
Πώς γίνεται η σαντιγί με τον σιφόν;
Όταν θέλουμε να φτιάξουμε σαντιγί, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Αυτή η κρέμα μπορεί να έχει περιεκτικότητα σε λιπαρά από 27% έως 36%. Όταν χρησιμοποιείται ο σιφόν για σαντιγί, απελευθερώνεται η πίεση, γεγονός που επιτρέπει στο οξείδιο του αζώτου να επεκταθεί από το μόριο του λίπους και να δημιουργηθεί η σαντιγί. Ο σιφόν για σαντιγί παρέχει 4 φορές περισσότερη ποσότητα σε σύγκριση με τη χειροποίητη σαντιγί.
Στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων, ο σιφών είναι ένα από τα προϊόντα που έχει κερδίσει έδαφος με τα χρόνια, καθώς μας επιτρέπει να δημιουργούμε διάφορους τύπους μαγειρικών παρασκευών. Αν δεν τον χρησιμοποιείτε ακόμα στην επιχείρησή σας, σας προσκαλούμε να τον ανακαλύψετε.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση του σιφών στο βιομηχανία τροφίμων.
Στον τομέα των τροφίμων, αντιμετωπίζουμε τη χρήση εργαλείων, προϊόντων ή μικρών συσκευών που, πριν από μερικά χρόνια, θα μπορούσαν να φαίνονται αδιανόητα. Ωστόσο, οι τάσεις συχνά αναδύονται και είναι σημαντικό να εξελισσόμαστε, να είμαστε ενημερωμένοι και να προσφέρουμε καινοτομίες στους πελάτες.
Ένα από αυτά τα απαραίτητα σκεύη στην κουζίνα σήμερα είναι ο σιφών. Πρόκειται για ένα προϊόν με πολλές δυνατότητες, καθώς ο σιφών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κρεμών και αφρών, τόσο για κυρίως πιάτα όσο και για επιδόρπια, γεγονός που εξηγεί τη δημοτικότητά του.
Στην κουζίνα, έχουμε διάφορα προϊόντα που μπορούν να μεταμορφώσουν εντελώς τις προετοιμασίες που κάνουμε καθημερινά. Αν ψάχνετε για περισσότερα, ο κουζινικός σιφόν είναι η επόμενη πρόκληση που προτείνουμε.
Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα δοχείο που είναι ασφαλές και διαθέτει έναν αξιόπιστο μηχανισμό που λειτουργεί, εφόσον ακολουθούνται οι συνιστώμενες οδηγίες χρήσης.
Προκαταρκτικές συμβουλές για τη χρήση του κουζινικού σιφόν
- Δεν συνιστάται να αναμιγνύετε συστατικά και φορτία διαφορετικών μαρκών.
- Δεν πρέπει να ανοίγεται αν δεν είναι άδειο (βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα περιεχόμενα πριν).
- Η καθαριότητα είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του (τα μέρη της σιλικόνης, το ελατήριο και η βαλβίδα μέσα στην κεφαλή πρέπει να είναι καθαρά και καλά τοποθετημένα).
- Δοχείο είναι το ίδιο το σώμα του σιφόν, όπου προστίθεται το μείγμα που θα χτυπηθεί.
- Δεξαμενή η χωρητικότητα του σιφόν μπορεί να είναι 250 ml, 0,5 λίτρα και 1 λίτρο.
Το οξείδιο του αζώτου, γιατί είναι ένα από τα πιο χρήσιμα αέρια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας.
Το οξείδιο του αζώτου που βρίσκεται σε φορτιστές κρέμας είναι ένα χρήσιμο αέριο, ειδικά στην κουζίνα, που έχει πολλές ιδιότητες. Για να ξεκινήσουμε, προκαλεί την αύξηση του όγκου της κρέμας έως και τέσσερις φορές, κάνοντάς την δύο φορές πιο αποτελεσματική από το οξυγόνο, σε αντίθεση με το οξυγόνο που διευκολύνει την ανάπτυξη βακτηρίων, το N2O σκοτώνει τα βακτήρια. Το N2O είναι αυτό που προωθεί αποτελεσματικά την χτυπημένη κρέμα από έναν διανομέα και βοηθά στη διατήρησή της για σχεδόν μια ολόκληρη εβδομάδα όταν ψύχεται σωστά.
Παραγωγή φρέσκιας χτυπημένης κρέμας και δυνατότητα αποθήκευσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Όταν έχετε έναν φορτιστή κρέμας και έναν διανομέα κρέμας, μπορείτε να φτιάξετε φρέσκια κρέμα οποιαδήποτε στιγμή αντί να περιορίζεστε σε αυτή που έρχεται σε κονσέρβες. Και η φρέσκια κρέμα σας θα παραμείνει φρέσκια για πολύ περισσότερο, αρκεί να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
Ο βασικός μηχανισμός λειτουργίας πίσω από τους φορτιστές N2O για σαντιγί και τον σιφόν (γνωστός και ως διανομέας) είναι ο ίδιος – είτε χρησιμοποιείτε φορτιστές κρέμας Kayser, 600 Liss ή οποιονδήποτε άλλο δημοφιλή φορτιστή. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απλές οδηγίες παρακάτω για να δημιουργήσετε τέλεια σαντιγί στο σπίτι σας σε ελάχιστο χρόνο.
Αφαιρέστε την κεφαλή του διανομέα και γεμίστε το μέχρι τη μέση με κρέμα χτυπημένης κρέμας.
Προσθέστε ζάχαρη άχνη και ένα αρωματικό παράγοντα (βανίλια, σοκολάτα κ.λπ.).
Αντικαταστήστε την κεφαλή του διανομέα και ανακινήστε το περιεχόμενο.
Εισάγετε τον σωλήνα στην κεφαλή του διανομέα κρέμας και απελευθερώστε 8 γρ. αερίου N2O σε αυτό, συνδέοντας την άλλη πλευρά με τον κύλινδρο ExoticWhip 640 γραμμαρίων μέχρι να ακούσετε έναν αφριστικό ήχο. Αυτό σημαίνει ότι το αέριο έχει απελευθερωθεί στον διανομέα.
Ανακινήστε τη λαβή του διανομέα κρατώντας τον ανάποδα. Η φρέσκια σαντιγί θα αρχίσει να ρέει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Οφέλη από τη χρήση φορτιστή σαντιγί N2O 640g
Η αναζωογονητική γλυκιά γεύση του Wavey Watermelon είναι ιδανική σε συνδυασμό με γλυκές, ξινές και πικρές γεύσεις.
Γεύση Καρπούζι – 10 Τεμάχια
Η αναζωογονητική γλυκιά γεύση του Wavey Watermelon είναι ιδανική σε συνδυασμό με γλυκές, ξινές και πικρές γεύσεις. Αυτό το καθιστά ιδανικό για τον αφρό στο φρουτογαζπάτσο σας, και φυσικά, είναι επίσης τέλειο στο κοκτέιλ σας με καρπούζι-μέντα-βότκα ή στην σχεδιασμένη πίνα κολοντά.
Χωρίς χημική γεύση
Μαζί με την τεχνολογία seamless cylinder, μπορείτε να απολαύσετε τη γεύση του καρπουζιού στο έπακρο χωρίς να ανησυχείτε για οποιαδήποτε χημική επίγευση.
Μεγαλύτερη Χωρητικότητα
Οι κύλινδροι μας που χρησιμοποιούνται μαζί με τις γεύσεις έχουν 10% περισσότερη χωρητικότητα σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο κύλινδρο στην αγορά.
Εξερευνήστε όλες τις διαφορετικές γεύσεις μας
Pleasure Passion Fruit
Με την μοναδική γλυκιά και ξινή νότα του Pleasure Passion Fruit, θα δώσετε στο σορμπέ σας, στη σάλτσα σαλάτας BBQ σας, και στον αφρό του mojito, caipirinha ή pornstar martini σας μια εκπληκτική ώθηση.
Ένας πραγματικός κλασικός, αυτό το κέικ αντιπροσωπεύει την κουλτούρα της ζαχαροπλαστικής των Μεγάλων Βρετανών στην καλύτερή της μορφή. Η συνταγή του είναι αρκετά απλή και κερδίζει καρδιές όπου κι αν σερβίρεται, είτε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, είτε σε γενέθλια, είτε σε υπαίθριες εκδηλώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η σαντιγί είναι κυριολεκτικά το γλάσο του κέικ. Για τα καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε κορυφές σαντιγί N20 από μια αξιόπιστη μάρκα.
3 ραβδιά 1 1/2 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
3 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια αλεύρι για κέικ κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Στη δοκιμή του σιφονιού κρέμας, δοκιμάστηκαν και αξιολογήθηκαν ορισμένες συσκευές. Η ιδανική φιάλη ψεκασμού κρέμας είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και έχει χωρητικότητα 500 ml. Εκτός από την κρέμα, η προετοιμασία άλλων κρύων και ζεστών πιάτων, εσπούμα, χτυπητής κρέμας, αφρών και νόστιμων παραλλαγών μους δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα. Η προμήθεια θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει αρκετές προσαρμογές και μια βούρτσα καθαρισμού. Οι κάψουλες κρέμας είναι επίσης απαραίτητες για να λειτουργήσει το σιφόνι κρέμας.
Η χρήση ενός διανομέα κρέμας δεν είναι βασικά δύσκολη και ακολουθεί πάντα την ίδια αρχή. Η φρέσκια χτυπητή κρέμα χύνεται στον διανομέα κρέμας και κλείνει με το καπάκι. Στη συνέχεια, η κάψουλα κρέμας ενεργοποιείται μέσω της κεφαλής της συσκευής. Ένας απαλός ήχος σφύριγμα δίνει το πράσινο φως και επιτρέπει την αφαίρεση της κάψουλας οξειδίου του αζώτου. Τώρα η συσκευή χτυπήματος κρέμας σας είναι έτοιμη προς χρήση. Η φρέσκια χτυπητή κρέμα ρέει αφράτη και εύκολα από τον διανομέα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ατομικά.
Οι διανομείς κρέμας είναι οι τέλειοι βοηθοί στην κουζίνα και το νοικοκυριό. Η χτυπημένη κρέμα ετοιμάζεται τέλεια και σφικτά σε ελάχιστο χρόνο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω επεξεργασία. Είτε για να διακοσμήσετε περίτεχνα κέικ είτε ως τέλεια γαρνιτούρα σε εκλεπτυσμένα κέικ και πολλά άλλα επιδόρπια. Οι διανομείς κρέμας διατίθενται σε πολλές εκδόσεις. Έτσι, τόσο ο σιφόν κρέμας με μοχλό, όσο και η φιάλη σιφόν κρέμας με κουμπιά απόλαυσης έχουν μεγάλη δημοτικότητα. Ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής, κάθε φιάλη σιφόν κρέμας έχει τα δικά της πλεονεκτήματα.